ЦЕНЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ РЕПРОМАТЕРИЈАЛА ВЕЋЕ ЗА 1,9 ОДСТО У ОДНОСУ НА 2019 ГОДИНУ

Цене репродукционог материјала, средстава рада и услуга у пољопривреди у трећем кварталу ове године повећане су за 1,9 одсто у односу на исти квартал 2019. године.

Посматрано по групама производа у трећем кварталу у односу на исти квартал 2019. године, највећи утицај на раст цена забележен је у групи Храна за животиње (12,5 одсто), објавио је Републички завод за статистику (РЗС).

Цене репродукционог материјала, средстава рада и услуга у пољопривреди у трећем кварталу у односу на други квартал године, у просеку су повећане за 0,4 процената.

Посматрано по групама производа у трећем кварталу 2020. године, у односу на претходни квартал, највећи утицај на раст цена забележен је у групама- храна за животиње (два одсто), семе (3,7 одсто) и енергенти (2,3 одсто).

Циљ спровођења истраживања је израчунавање индекса цена репродукционог материјала, средстава рада и услуга у пољопривреди. Подаци се прикупљају од 2012. године, а индекси цена се објављују од 2014.

Танјуг

Image by curmet from Pixabay

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/cene-poljoprivrednog-repromaterijala-vece-za-19-odsto-u-odnosu-na-2019-godinu/