Početna » ЧЕСТИ ПРЕЛЕТИ ХЕЛИКОПТЕРА НАД ПАЛАНКОМ ИЗАЗВАЛИ ПАЖЊУ ПАЛАНЧАНА-А ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ

ЧЕСТИ ПРЕЛЕТИ ХЕЛИКОПТЕРА НАД ПАЛАНКОМ ИЗАЗВАЛИ ПАЖЊУ ПАЛАНЧАНА-А ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ

У току је реализација редовне летачке обуке Ратног ваздухопловства

од Паланка данас
0 Коментар

Фото Министарство одбране Републике Србије

Последњих дана пажњу паланчана привлаче звуци хеликоптера који у вечерњим часовима прелећу, у ниском лету, делове града, а често и слећу на аеродром Рудине и потом поново нестају у ноћи.

Да није у питању никаква ”завера”, ”запрашивање” и шта год већ коме пада на памет, Министарство одбране је издало и саопштење, пре пар дана, у коме се каже о чему је реч. Саопштење вам преносимо у целости.На војном аеродрому „Морава“ и у ширем рејону Краљева у току је редовна обука припадника Ратног ваздухопловства и ПВО за извршавање летачких задатака на хеликоптерима Ми-35 и „гама“.Обука је део планског оспособљавања које се реализује у циклусима током целе године ради одржавања и подизања нивоа оспособљености летачких посада за борбену употребу ових хеликоптера.

Пилоти у овом периоду увежбавају технике и процедуре приликом групног летења на малим висинама, слетања и полетања на необезбеђеном терену, као и извиђања и претраге терена у повољним и у условима смањене видљивости, удара ветра и кише, који отежавају извршавање задатака. У процес летачке обуке активно је укључен технички састав хеликоптерске ескадриле који врши специјалистичке техничке прегледе ваздухоплова, провере функционалности мотора, радио-навигацијске опреме и наоружања.

Сталном обуком на хеликоптерима Ми-35 и „гама“ обезбеђује се врхунска обученост професионалног састава и готовост за пружање ваздухопловне ватрене подршке снагама Копнене војске у извођењу операција, као и за извршавање задатака извиђања и транспорта ваздушним путем.

 

 
Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept