ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА ЗА САОБРАЋАЈКУ КОД ВЛАШКОГ ДОЛА

Апелациони суд у Београду повећао је за годину и девет месеци затвора казну Л.Р. и правоснажно га осудио на четири године затвора јер је у септембру 2015. возећи пијан са 3.15 промила алкохола у крви изазвао саобраћајну несрећу у којој је живот изгубио З.И, објављено је данас на сајту тог суда.

Том одлуком преиначена је пресуда Вишег суда у Смедереву којом је Л.Р. био осуђен на две године и три месеца затвора.

Њену је такође изречена забрана управљања возилом „Б“ категорије од две године, а оштећени су ради остваривања својих имовинско – правних захтева упућени на парницу.

Образлажући одлуку о повећању казне, Апелациони суд је навео да је првостепени суд дао превелик значај олакшавајућим околностима у односу на тежину кривичног дела.

Л.Р. је осуђен јер је 22. септембра 2015. године у Влашком Долу возио „у стању потпуне алкохолисаности са 3,16 промила алкохола у крви“ изазвао саобраћању несрећу у којој је страдао З.И.

Том приликом је прекорачио дозвољену брзину од 50 километара на час, возећи из правца Смедеревске Паланке ка Смедереву 77 километара на час и то у супротној траци од смера кретања, услед чега је ударио возило З.И, који је возио брзином од 45 километара на час.

З.И. је том приликом задобио повреде од којих је преминуо.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/cetiri-godine-zatvora-za-saobracajku-kod-vlaskog-dola/