ЧЕТИРИ НАГРАДЕ УЧЕНИЦИМА ОШ „СТАНОЈЕ ГЛАВАШ“ ИЗ ГЛИБОВЦА ЗА ПРЕДСТАВУ „МЕЧКИНО ДЕТЕ“ НА ФЕСТИВАЛУ У ТОПОЛИ

У организацији Kултурног центра Топола и Основне школе „Сестре Радовић“ из Белосаваца, у сали биоскопа у Тополи, 19 . и 20 . априла је одржан трећи фестивал „Велика школска позорница“.

Фестивал је такмичарског карактера, а обухвата две узрасне категорије:  млађи школски узраст ( од 1. до 4.разреда) и старији школски узраст ( од 5. до 8.разреда). У свакој категорији жири је одгледао по 5 представа. Стручни жири фестивала „Велика школска позорница“ био је у саставу: Фуад Табучић, глумац и редитељ, председник жирија Петар Лукић, глумац Позоришта за децу Крагујевац мр Сузана Јевтовић, професор музичке културе у Првој крагујевачкој гимназији.

У старијем школском узрасту је другог дана фестивала наступила и ОШ „Станоје Главаш“ из Глибовца са представом „Мечкино дете“ коју је режирао наставник Мирослав Станић. Стручни жири је Глибовачкој представи доделио четири награде и то повељу за костим и музику, најбољу мушку улогу Стефану Степановићу за улогу Мирте трговца коњима и награду за најбољу глуму у пару коју су добили Наталија Матевски као Џељана и Марко Голубовић као Симфоније.

Победничка представа на фестивалу је била „Рецимо НЕ насиљу“ ОШ „14 ОКТОБАР“ из Београда.

Преузимање делова текста или текста у целини је дозвољено, али уз обавезно навођење извора и уз постављање линка ка изворном тексту на www.palankadanas.com

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/cetiri-nagrade-ucenicima-os-stanoje-glavas-iz-glibovca-za-predstavu-meckino-dete-na-festivalu-u-topoli/