Početna » ЧЕТИРИ ОД ШЕСТ УДЕСА СА СМРТНИМ ИСХОДОМ ЗБОГ НЕПРИЛАГОЂЕНЕ БРЗИНЕ

ЧЕТИРИ ОД ШЕСТ УДЕСА СА СМРТНИМ ИСХОДОМ ЗБОГ НЕПРИЛАГОЂЕНЕ БРЗИНЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Подаци говоре да су четири од шест саобраћајних незгода у којима су погинули возачи путничких возила, последица неприлагођене брзине.

Такође, исти број возача није користио сигурносни појас, изјавио је јутрос помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Владан Николић.„Та два податка најбоље осликавају нашу безбедносну проблематику и данас и у претходном периоду. Половина свих незгода са погинулим лицима је последица неприлагођене брзине, а тек око трећине погинулих путника у возилу су користили сигурносни појас“, рекао је Николић за Радио-телевизију Србије.

Према његовим речима, у 2022. години од укупно 1,3 милиона откривених прекршаја, пола милиона су били због неприлагођене брзине, а готово 200.000 због некоришћења сигурносног појаса.

Додао је и да су пешаци сваки четврти погинули на годишњем нивоу у Србији, а да највише страдају они који су немоћни, старији од 65 година и деца.

Навео је и податак из истраживања Агенције за безбедност саобраћаја, које је показало да сваки трећи пешак прелази улицу ван пешачког прелаза, као и да сваки пети пешак прелази на црвено светло семафора.

Николић је оценио да прелазак улице на обележеном месту није увек гаранција безбедности, додајући да је од почетка године пет пешака страдало на самим пешачким прелазима, а да је таквих случајева у 2022. години било 20, због чега су спровели двомесечну акцију појачане контроле саобраћаја.

БетаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept