ЧЕТВРТОГ ДАНА ШТРАЈКА, ШТРАЈКАЧИ У ГОШИ ДОБИЛИ ПО ТРИ ХИЉАДЕ ДИНАРА

Штрајк 220 радника фабрике шинских возила „Гоша“ траје четири дана, а пословодство није ни покушало да преговара са штрајкачима. Радници кажу да немају с ким да преговарају да је директор, Словак Иван Хеимшилд, ван земље, али су ипак пристали на минимум процеса рада.

Био сам у Амбасади Словачке, кад већ не можемо да нађемо директора, да их замолим да помогну у контакту са матичном фирмом у Трнави, каже Милорад Милорадовић из Самосталног синдиката „Гоше“. После интервенције амбасаде, у четвртак сам о штрајку разговарао телефоном са директором Хеимшилдом. Он остаје при ставу да најпре почнемо да радимо, па ћемо добити јануарску плату и нове послове.

Иако су штрајкачи запретили да неће допустити да готови производи изађу из фабрике, после притисака и преговора, ипак су испоручили делове за мост у Новом Саду.

Предали смо, ипак, готове елементе за Жежељев мост, на инсистирање из ЈП „Инфраструктура“ Железнице Србије, који су потенцирали да је то национални интерес. Обећали су да ће нам за то исплатити одмах по 3.000 динара преносе из штрајкачког одбора.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/cetvrtog-dana-strajkaci-u-gosi-dobili-po-tri-hiljade-dinara/