„ЧИТАЈ ДА ПРОЧИТАШ, ЈЕР, АКО НЕ ПРОЧИТАШ, ПРОЧИТАЋЕ ТЕ“

Под слоганом „Читај да прочиташ, јер, ако не читаш, прочитаће те!“ у ОШ „Олга Милошевић“ одржана је прва од шест радионица које ће бити реализоване у оквиру читалачког клуба.
На првој радионици ученици су се упознали са начином рада читалачког клуба и разговарали о читалачким навикама, као и томе како се оне развијају и негују.
Читалачки клуб је основан поводом пројекта „Читалачки маратон“ који је покренула издавачка кућа „Клетт“ уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а у циљу да књиге врате у руке деци и да се млади од 11 до 14 година мотивишу за читање.
Сви чланови читалачког клуба добили су бесплатне примерке књига „Кад су се други пут развели моји родитељи“ Радисава Милића, као и чланске карте.
На крају школске године, после учешћа у свим радионицама, ученици-чланови читалачког клуба гласаће за први од пет романа који ће читати.
Сам завршетак „Читалачког маратона“ обележиће извлачење 50 вредних награда, у коме ће учествовати чланови читалачких клубова из целе Србије.
Подржимо читање!

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/citaj-da-procitas-jer-ako-ne-procitas-procitace-te/