ЦРВЕНИ МЕТЕО АЛАРМ НА СНАЗИ У ПАЛАНЦИ: ЦИСТЕРНА СА ВОДОМ КОД ФОНТАНЕ, ПОЈАЧАНА ПРИПРАВНОСТ ЗДРАВСТВЕНИХ СЛУЖБИ…

 Поводом најављених великих врућина и црвеног метео аларма огласили су се из локалне самоуправе.

САОПШТЕЊЕ ИЗ ОПШТИНЕ С. ПАЛАНKА:

Према прогнози Републичхог хидро-метеоролошког завода, од четвртка 3. до среде 9. августа очекује се екстремно топло време, па је за ове дане проглашен црвени метео-аларм, за целокупно подручје Србије.
Ектсремне метеоролошке прилике захтевају примену одговарајућих мера, укључујући и препоруке грађанима како да се понашају за време прогнозираног топлотног таласа. У том смислу:

1. Цистерна за пијаћом водом биће стационирана код фонтане у центру града, од 10 до 15 часова;

2. Биће појачана приправност интервентних и дежурних служби Болнице и Дома здравља, као и екипа патронажне службе.

3. Посладавцима се препоручује да спроведу организацију рада на начин да се избегне обављање тешких физичких послова и излагање директном сунчевом зрачењу запослених, нарочито у периоду од 11 до 16 часова;

4. У случајевима када се рад на отвореном не може избећи у поменутом интервалу, треба применити организационе, техничке и здравствене промене режима рада, што подразумева чешће паузе, уз обезбеђивање довољних количина воде и безалкохолних напитака, простора где запослени могу да се склоне од сунца, обезбеђивање и пружање прве помоћи уколико дође до здравствених проблема запослених изазваних врућином и чешће смене радника који су изложени директном сунчевом зрачењу.

5. Житељима наше општине, који током трајања прогнозираног тропског таласа не морају да иду на посао, саветује се да не излазе напоље у интервалу од 11 до 16 часова, да редовно узимају довољну количину течности, да бораве у расхлађеним просторијама. Грађанима се препоручује да носе флашицу са водом, и да се сунцу не излажу без капе Или сунцобрана, да се уздрже од конзумирања алкохола И да избегавају управљање моторним возилима у најтоплијем делу дана.

6.Становништву које живи на селу препоручује се да послове на отвореном не обавља у време од 11 до 16 часова. Ове препоруке посебно се односе на најстарија лица И хроничне болеснике.

7. Имајући у виду да најављене временске прилике погодују избијању И ширењу пожара, апелује се на грађане да се придржавају прописа којима се забрањује паљење ватре на отвореном, паљење траве, стрњике, врзине И сличног, као И да не бацају опушке цигарета И шибице у природи или парковима.

Помоћник председника општине С. Паланка
Милица Деспотовић

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/crveni-meteo-alarm-na-snazi-u-palanci-cisterna-sa-vodom-kod-fontane-pojacana-pripravnost-zdravstvenih-sluzbi/

3 comments

  • Aleksandar on 03/08/2017 at 17:21

  Lepa moderna cisterna… sa naravno 100% ispravnom pijacom vodom.

  • Шумадинац on 03/08/2017 at 13:40

  Ух добро је има воде за пиће. Велико хвала.

  • Марко Марковић on 03/08/2017 at 12:05

  Ш’а је мишеви, ‘оћете воду, а??!

Komentari su onemogućeni.