ЦРВЕНИ МЕТЕО АЛАРМ ЗА СРБИЈУ

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ), због високих температура, објавио је за Београд црвени и жути метео аларм, а црвени метео аларм за Шумадију, Поморавље и југоисточну и југозападну Србију, као и за Косово и Метохију.

На подручју Србије данас ће бити веома топло време са највишом температуром од 35 до 38 степени Целзијуса, а локално и до 40 степени Целзијуса.

На подручју Београда максимална температура биће око 38 степени Целзијуса.

Веома топло време сутра ће се задржати на југу и истоку Србије.

СРБИЈА: Претежно сунчано и велика врућина. Поподне следи развој облака на западу и северу Србије који ће условити краткотрајне локалне пљускове касније поподне и крајем дана на том подручју. На истоку и југу Србије остаје сунчано. Ветар умерен југоисточни у Поморављу и Подунављу појачан. То ће бити врло топао ветар и неће пуно допринети смањењу осећаја топлоте. Притисак мало испод нормале. Температура од 18 до 41 степен.

Време наредних дана: У четвртак сунчано и свега неколико степени мања врућина него у среду уз развој облака поподне и локалне пљускове са грмљавином крајем дана. Ветар слаб до умерен северозападни на западу, а на истоку источни и југоисточни. Притисак испод нормале. У петак и за викенд температура у постепеном паду уз пријатније време, али са повременом кишом и локално обилним пљусковима. Могуће су и локалне непогоде праћене градом.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/crveni-meteo-alarm-za-srbiju/