Početna » ЧУВАЈТЕ СЕ ПИНГ ПОЗИВА на овај број телефона! Криминалци се ЛАЖНО ПРЕДСТАВЉАЈУ као здравствени радници, а ево каква МУКА може да вас снађе може

ЧУВАЈТЕ СЕ ПИНГ ПОЗИВА на овај број телефона! Криминалци се ЛАЖНО ПРЕДСТАВЉАЈУ као здравствени радници, а ево каква МУКА може да вас снађе може

У последње време све је више пријава о узнемирујућим позивима са броја 015214662659, упозорава Tellows.

од Паланка данас
0 Коментар

Чини се да је то нови облик телефонске преваре у којој криминалци покушавају да прибаве личне податке примаоца претварајући се да раде у здравственом осигурању.Када се позив прихвати, компјутерски глас поздравља позиваоца са понудом да уштеди новац на осигурању, преноси Феникс Магазин.

То су такозвани пинг позиви који тестирају постојање и реакцију особе која се позива. Циљ превараната је да добију личне податке под притиском. У случају повратних позива, прослеђивање након притиска на тастер „1“ може довести до високих додатних трошкова за позиваоца.

Овај облик преваре представља изазов за потрошаче и пружаоце здравствених услуга. То захтева већу свест и одговарајуће мере за заштиту од финансијске и личне штете. Проблем не треба потцењивати јер се 75% свих позива наводних компанија за здравствено осигурање може класификовати као нежељена пошта или пхисхинг.

Решења за заштиту

Не јављајте се: Ако препознате сумњиви број, немојте се јављати и одмах га блокирајте.

Покријте и блокирајте број: Ако позовете и сумњате на превару, покријте и блокирајте број.

Наставите са блокирањем: У случају позива са других бројева, наставите са блокирањем и након неког времена више нећете бити у „бази података“ јер нисте лаковерна жртва.

Подизање свести о овом проблему и предузимање правих корака може заштитити потрошаче од потенцијалне финансијске и личне штете.

Дневник/АлоPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept