Početna » ДА ЛИ ЈЕ АБЛЕНДОВАЊЕ КАО УПОЗОРЕЊЕ НА ПОЛИЦИЈУ У СРБИЈИ ЗАБРАЊЕНО?

ДА ЛИ ЈЕ АБЛЕНДОВАЊЕ КАО УПОЗОРЕЊЕ НА ПОЛИЦИЈУ У СРБИЈИ ЗАБРАЊЕНО?

од Паланка данас
0 Коментар

Саобраћајна полиција сваког дана широм Србије врши рутинску проверу возача и возила, а осим тога, постављају се и радари уз помоћ којих се мери брзина.

Метода којом возачи „комуницирају“ у саобраћају јесте и аблендовање или блицање фаровима. На тај начин возачи упозоравају друге да је у близини полицијска патрола или радар након чега возачи успоравају.

Поставља се питање да ли је аблендовање Законом забрањено, а праву информацију нам открива Дамир Окановић из Kомитета за безбедност саобраћаја, који је објаснио, аблендовање је дозвољено, а чак је и корисно!

„У Србији то није забрањено, нема ни казне. Са друге стране, битно је да возачи успоре, е сад да ли су успорили зато што су упозорени од стране другог возача или су видели сами полицију то је мање важно“, појашњава наш саговорник и додаје:

„Сврха сваке радарске контроле јесте да се на том месту успори саобраћај тако да је аблендовање добра ствар и са аспкета безбедности у саобраћају корисна“, објаснио је Дамир Окановић за портал Еспресо.

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept