Početna » ДА ЛИ РАЗУМЕТЕ СИГНАЛЕ КОЈЕ ВАМ ШАЉЕ ВАШ ПАС-ШТА ПРЕДСТАВЉА НЕПРЕКИДАН КОНТАКТ ОЧИМА?

ДА ЛИ РАЗУМЕТЕ СИГНАЛЕ КОЈЕ ВАМ ШАЉЕ ВАШ ПАС-ШТА ПРЕДСТАВЉА НЕПРЕКИДАН КОНТАКТ ОЧИМА?

Вероватно мислите како жели да се играте баци-врати игре, нарочито ако Вам доноси играчку. Оно што он вероватно у том тренутку ради је да Вам доноси дар. Ово је очигледно заостатак псећег ловачког инстинкта, само што Вам у овом случају доноси оно што мисли да ћете волети или што ће Вам требати уместо мртвог плена

од Паланка данас
0 Коментар

За псе важи да су набољи човеков пријатељ. Самим тим они су својим власиницма одани до последњег дана свог живота, мада важи и обрнуто. Да ли знате шта значи одређено понашање вашег пса према Вама?Непрекидан контакт очима

Ово у многоме зависи од начина на који Вас пас гледа. Али уколико је његов израз лица нормалан и гледа Вас у очи, то је врло снажан вид показивања његове наклоности. Заправо, група јапанских истраживача је открила везу између контакта очима са повећањем ниво окситоцина, хормона који утиче на то како показујемо наше наклоности и квалитете брижности.

Вероватно мислите како жели да се играте баци-врати игре, нарочито ако Вам доноси играчку. Оно што он вероватно у том тренутку ради је да Вам доноси дар. Ово је очигледно заостатак псећег ловачког инстинкта, само што Вам у овом случају доноси оно што мисли да ћете волети или што ће Вам требати уместо мртвог плена.

Дизање шапе у вис

Ако пас ово ради док му је глава спуштена и усредсређног погледа у даљину, можда би требало да му се склоните са пута. Вероватно је у лову и спрема се да заскочи плен, обично птицу.

Згурен пас који се скупио како би смањи своју величину

Ово значи да је он уплашен. Уколико наиђете на оваквог пса и не видите никакав разлог за страх у близини, постоји велика шанса да је злостављан.

Грицкање намештаја

Ово зависи од пса до пса и његове дресуре и тога да ли има знакова анкскиозности настале одвајањем од власника. Уколико је пас учен да не грицка ствари као штене и не пати од анксиозности, вероватно му је само досадно. Више га истрчавајте.

Седи Вам на стопалима

Постоји доста разлога зашто би пас ово ради. Уколико Вам пас показује доста доминантних особина, онда можда покушава да се самопотврди. Уколико пати услед одвојености од Вас, ово је уобичајен начин да се самоутеши тиме што ће бити близу Вас.

Ако Вам је пас у налету љубоморе, ово је посесиван гест који показује другим људима и животињама да сте „његови.“

Ако ништа од тога не објашњава понашање, онда једноставно воли да је близу Вас.

Зевање

Пси не зевају само кад су уморни. Оно такође може бити знак стреса или страха. Уколико Вам пас зева много у близини непознате особе, то може бити и знак да није баш вољан да се упозна са том особом.

Опуштено зевање

Да све не би било тако једноставно, пси зевају и када им је лепо крај Вас. У том случају, често ће зевати и из емпатије. Ако ви зевате и он ће почети да зева, ништа лоше у томе.

Ако не зевате и непознат пас зева, онда можда имате проблем.

Наслања се на Вас

Ово је Ваш пас који се са Вама мази. Пси желе Вашу наклоност и пажњу и тада се наслањају на Вас. То ће им такође помоћи да се осећају сигурније.

Исплажен језик

Говоримо о плажењу језика и његовом моменталном увлачењу. Често је реч о знаку непријатности, или због непознате особе или нежељеног контакта који чини пса анксиозним. Ако Вам је пас очигледно покоран, може се такође радити и о начину за успостављање нешто доминантнијег става.

Жели да спава у Вашем кревету

Ово има више везе са тиме колико он жели да буде са Вама него са тиме што Вам је кревет удобан. И даље се дебатује о томе да ли псу то треба допустити, али уколико немате алергија нити болујете од астме, већина ветеринара не види ништа лоше у томе.

Мирно гледа у Вас док одлазите из дома

Неки власници се осећају кривим што пса остављају овако, али ово је баш реакција коју пас и жели. Ако је пас стварно уплашен што Ви одлазите, онда ће одлазак бити праћен и лавежом, завијањем, грицкањем намештаја или уринирањем и дефекацијом. То су знаци анксиозности услед одвајања.

Ако само пак гледа у Вас и нема других знакова немира када нисте ту, онда сте Ви и Ваш пас у сасвим добром и здравом односу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept