Početna » ДА ЛИ СЕ ИСПЛАТИ РЕФИНАНСИРАЊЕ ДУГА ИЛИ ПРОДУЖЕЊЕ РОКА ОТПЛАТЕ У чему је разлика и ЗАШТО ЈЕ ЈЕДНА ОПЦИЈА ДОБИТНА

ДА ЛИ СЕ ИСПЛАТИ РЕФИНАНСИРАЊЕ ДУГА ИЛИ ПРОДУЖЕЊЕ РОКА ОТПЛАТЕ У чему је разлика и ЗАШТО ЈЕ ЈЕДНА ОПЦИЈА ДОБИТНА

Сви грађани који се одлуче за овај потез требало би своју банку детаљно да упознају са околностима које утичу на редовно измирење обавеза по кредиту.

од Паланка данас
0 Коментар

После тога, банке процењују да ли ће одобрити продужење отплате кредита или не.

Дакле, имате могућност да одложите отплату кредита за одређени број месеци и то што је Народна банка поменула јесте својеврсни „грејс период“ за грађане.Прво, оваква могућност се нуди само једном и, осим одлагања, не доноси ништа друго.

На пример, када рефинансирате неки кредит, често имате могућност и подизања додатног кеша. Овде то, наравно, није могуће.

Друга ствар, можда и важнија, јесте сама рачуница.

Претходних дана стручњаци су израчунали на примеру једног просечног кредита у Србији (33 до 34 хиљаде евра) следеће:

Уколико отплату таквог кредита одложите и самим тим продужите са 10 на 15 година, по тренутним каматним стопама ћете наредних месеци плаћати 100 евра мање месечно на име ануитета, али ћете кумулативно платити и до 6.500 евра више банци него без ове могућности.

Због тога вреди размислити о томе да ли се више исплати ова могућност или је можда боље, уколико постоји као могућност, урадити рефинансирање кредита који тренутно отплаћујете.

Све зависи од висине ваших прихода, и редовних месечних трошкова, јер понекад морате да бирате мању рату уз дужи период отплате.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept