ДАН БЕЗ АУТОМОБИЛА У ВИШЕ ОД 40 ГРАДОВА И ОПШТИНА

Стална конференција градова и општина (СКГО) позвала је председнике општина и градоначелнике да сутра дођу на посао без аутомобила и подрже акцију „Дан без аутомобила“ у више од 40 градова и општина у Србији. Челни људи локалних самоуправа том акцијом промовишу здраве животне навике, пешачење и бициклизам, и указују на потребу да се започне решавање проблема у градовима изазваних превеликом употребом моторних возила.

Акцију организује СКГО у оквиру Европске недеље мобилности којом се подстичу алтернативни видови саобраћаја у односу на моторизоване чиме се смањује коришћење путничких аутомобила и побољшавају услови за јавни саобраћај, кретање бициклиста и пешака.

Европска недеља мобилности одржава се сваке године од 16. до 22. септембра. Овогодишња тема кампање је комбиновање различитих видова превоза под слоганом „Комбинуј и крећи се“ у коју је укључено више од 2.600 градова и општина из 50 држава са више од 250 милиона становника.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dan-bez-automobila-u-vise-od-40-gradova-i-opstina/

2 comments

  • Nisu babe što i žabe on 23/09/2018 at 12:17

  Da, samo sto Vojvode Mišića nije Čika-Ljubina, a Ive Bajazita nije Obilićev venac, tamo šeta stotine turista što naših što stranaca a u Palanci samo ako neko zaluta u Vojvode Mišića kad omaši poštu ili, nažalost, češće „poradi sebe“

  Treba da se isplati ulaganje, ‘ajde za početak ovo.

  • Pesacke zone on 23/09/2018 at 01:32

  Prosirite pesacku zonu u SP na ulice Sv. Save, donji deo Ive Bajazita, Vojvode Misica, a ne bi bilo lose napraviti i pesacku zonu na Koloniji. Za one koji bi se frapirali na ovu ideju, podsecanje da su Knez Mihailova i okolne ulice pre par decenija bile saobracajna zona.

  Takodje siriti pogodnosti za bicikliste… staze, parkiralista, iznajmljivanje bicikala i sl.

Komentari su onemogućeni.