ДАН ПОРОДА У АЗАЊИ-ДАР ПРОФ. ДР РАДМИЛЕ МИЛЕНТИЈЕВИЋ

Од 2016. године, другог дана Божића, кад славимо Сабор Пресвете Богородице, мајке Господа Исуса Христа, у својој Задужбини у Азањи, проф. др Радмила Милентијевић дарује сву децу из Азање, Влашког Дола и Грчца, која су рођена у току предходне године.
Због пандемије вируса Kовид – 19, која је захватила читав свет, проф. Милентијевић, која је недавно напунила 90 година, већ две године не долази за Божићне и новогодишње празнике.

И овога пута се јавила из Њујорка и обезбедила поклоне за новорођену децу у прошлој, 2021. години; а њих је у Азањи рођено 30, у Влашком Долу 6 и у Грчцу 10. Укупно 46. беба.
Од 2016. године даривала је око 300 деце.

Без обзира на снег и хладно време, већина родитеља се одазвала данашњој свечаности. Неколицина њих је желела и дечицу да донесе. Поклоне и захвалнице родитељима уручивао је отац Милан Kеџић. Онима који се нису данас појавили, свештеници ће накнадно уручити поклоне.
Сви родитељи су захвални проф. Милентијевић, пожелели су јој дуг живот, добро здравље и да следећи пут дође у завичај и дарује више дечице него ове године.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dan-poroda-u-azanji-dar-prof-dr-radmile-milentijevic/