Početna » ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ 15. СЕПТЕМБАР

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ 15. СЕПТЕМБАР

од Паланка данас
0 Коментар

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележава се данас у Србији и Републици Српској.

Овај, најновији празник, установљен је пре две године, а датум је одбран као сећање да је тог дана 1918. године пробијен Солунски фронт. На пресудни фронт, који је захватао неколико стотина километра у дужину, углавном су пребацивани војници Kраљевине Србије, опорављени на Kрфу после Албанске голготе, дугог повлачења након што је аустоугарска војска поробила Србију крајем 1915. године. Пробијање Солунског фронта било је најава велике победе савезника, међу којима се истицала српска војска.

У складу са Државним програмом обележавања годишњице историјских догађаја ослободилачких ратова Србије – Програм заједничког обележавања са Републиком Српском, а поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе, обавеза је да 15. септембра буду истакнуте Дражавне заставе на све јавне установе. Грађани су позивани да и на својим домовима истакну заставе.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept