четвртак, јун 20, 2024
Početna » ДАН ВЕСЕЛИХ ПАПУЧА У ОШ ” СТАНОЈЕ ГЛАВАШ ” У ГЛИБОВЦУ

ДАН ВЕСЕЛИХ ПАПУЧА У ОШ “ СТАНОЈЕ ГЛАВАШ “ У ГЛИБОВЦУ

Акција подизања свести о деци без родитељског старања одржана је данас у Основној школи" Станоје Главаш" у Глибовцу, "Дан веселих папуча".

од Паланка данас
0 Коментар


Центар за породични смештај и усвојење Милошевац покренуо је иницијативу која мења перспективе – Дан веселих папуча! У Србији, деца без родитељског старања често су маргинализована тема. Са око 5500 деце, постоји хитна потреба за подизањем свести о овим малишанима.
Тим поводом уторак ,28. мај, је био Дан веселих папуча у овој школи! Ученици и колектив су данас шетали у кућним папучама! Организовано је и школско фотографисање у кућним папучама, час у кућним папучама, кућне папуче на великом одмору, избор за највеселију кућну папучу школе… Важно је да креативност нема границе!
Зашто је то важно?
Желимо да се послужимо овим симболичним гестом да подигнемо свест о деци без
родитељског старања и значају хранитељских породица као најделотворнијем облику социјалне
заштите ове деце. Симбол кућне папуче користимо као симбол топлине породичног дома који заслужују сва деца. Овим гестом у медијима и на друштвеним мрежама можете много допринети да ова тема буде веома видљива тог дана. Само заједно можемо учинити да овај дан постане празник који ће обележити пажњу и подршку деци која заслужују срећно детињство. Нека 28. мај постане Дан веселих папучаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept