ДАНАС ЈЕ СВЕТКИ ДАН КЊИГЕ, ТИМ ПОВОДОМ ПАЛАНАЧКИ КК 21 УЧЕСТВУЈЕ НА КЊИЖЕВНОМ МАРАТОНУ

Широм света данас се обележва Светски дан књиге и ауторских права, установљен на Генералној конференцији УНЕСЦО-а у Паризу 1995. године. 

Различитим програмима обележава се дан када су преминули великани светске књижевности Мигел де Сервантес и Вилијам Шекспир.

У Београду, у Чубурском парку у току је књижевни маратон у непрекидном трајању од 24 часа.

Сакић и Ршумовић

Код скулптуре „Београдски читач“ смењују се афирмисани писци и поете, чланови бројних удружења и друштава књижевника, реномирани драмски уметници свих генерација, млади будући писци, странци који живе у Београду, рецитатори и чланови литерарних секција београдских основних школа и гимназија, стенд ап комичари, афористичари и дебитанти… 

Они читају или говоре своју поезију или прозу, цитирају омиљене песме или делове прозних текстова, а може се чути и поезија и проза Милоша Црњанског, Данила Киша, Исидоре Секулић и других чувених домаћих писаца, овековечених и у аудио формату.  

Паланка такође има свог предеставника међу књижевницима на овом маратону, а то је председник Књижевног клуба 21 Милош Сакић који је раме уз раме са нашим истакнутим књижевницима читао своју поезију.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/danas-je-svetki-dan-knjige-tim-povodom-palanacki-kk-21-ucestvuje-na-knjizevnom-maratonu/