ДАНАС ЈЕ СВЕТСКИ ДАН ЖЕНА И ДЕВОЈАКА У НАУЦИ

Идеја да се обележава Међународни дан жена и девојака у науци је настала 11. фебруара 2015. године на Форуму светског здравља и развоја женских особа који су организовале Краљевска академија научног међународног поверења (RASIT) и Одељење Уједињених Нација за економију и социјалне политике (DESA) у канцеларијама Уједињених нација. Ову идеју подржао је велики број организација међу којима су UNESCO, UN-Women, WHO, UNRWA, UNICEF, UNEFPA, Every Woman Every Child Initiative и друге.

У скорије време више научница из Србије су биле добитнице националних стипендија на разним конкурсима на које су се пријављивале и приказивале свој научноистраживачки рад. .
Женске особе су у науци и даље заступљене мање него мушкарци. Иначе, не постоји никаква разлика између научника и научница када је рад у питању. У основи, и једни и други су способни да воле науку, једнако желе да напредују и пуни су идеја. Стога и једни и други постижу високе резултате.
Зато, подржите своје сестре, другарице, девојке, маме и све остале жене и девојке уколико имају афинитета за бављење науком.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/danas-je-svetski-dan-zena-i-devojaka-u-nauci/