Početna » ДАНАС ЈЕ У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ ОБЕЛЕЖЕН МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

ДАНАС ЈЕ У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ ОБЕЛЕЖЕН МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

од Паланка данас
0 Коментар
Мај месец математике обележили смо кроз две радионице:
1. Mathematik durch Menschheit
2. Математички оријентиринг
У оквиру радионице „Mathematik durch Menschheit“ представљене су кратке биографије математичара на немачком језику, а затим је одржан квиз на српском језику.
На почетку самог излагања, свако од ученика – глумаца је био по један научник који се кратко представио на немачком језику.

Изложилу су кратке биографије, након чега је уследио квиз у апликацији „Kahoot“ где смо имали 20 питања о тим научницима тј. њиховим достигнућима.

Радионица је на занимљив начин повезала немачки језик и математику. Захваљући ученицама које су глумиле на немачком језику научили смо неке нове и занимљиве податке и чињенице о презентованим математичарима.

Квиз је био неизвестан и веома узбудљив где се до самог краја није знао победник.

У оквиру радионице „Математички оријентиринг“ кроз занимљиву „трку“ смо повезали математику и игру.

„Трка“ је започела квизом из математике организованог у апликацији „Kahoot“, где су након завршеног квиза екипе рангиране. Првопласирана екипа је добила 30 секунди предности у односу на другопласирану, другопласирана 30 секунди у односу на трећепласирану и тако до екипе која је заузела последње место на квизу.

Победници квиза су добили свој почетни математички задатак, тачним решењавањем тог задатка добили су број следећег задатка и на мапи су морали да пронађу учионицу где се наредни задатак налази.

Доласком у следећу учионицу, на табли су имали пар QR кодова испод којег је писало решење претходног задатка. Скенирањем тог кода, добили су нови задатак, чијим решењем добијају локацију следећег QR кода (тј. задатка).

Задаци су били такви, да су морали бити тачно решени како би ученици могли да напредују даље у лавиринту. (у случају нетачног решења би и пут био погрешан па самим тим не би могли да изађу из лавиринта).Тачним решавањем свих задатака, ученици долазе до краја лавиринта и решавају последњи задатак који је заправо код који морају да кажу „газди“ лавиринта (дежурном професору). Ако су сва решења тачна и последњи код је тачан и самим тим заслужују излазак из лавиринта (победу).

Победници су били ученици I1: Анђелија Тројановић, Ана Станимировић и Михајло Радоњић.

Такође је битно истаћи да су сви ученици успешно завршили трку и показали одличан тимски и такмичарски дух. Ученицима наше школе било је изузетно занимљиво и били су јако мотивисани. Честитамо!Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept