петак, јун 21, 2024
Početna » ДАНАС КРЕНУЛЕ ИСПОРУКЕ ПЕНЗИОНЕРИМА Ево којом динамиком ће се одвијата подела пакета солидарности

ДАНАС КРЕНУЛЕ ИСПОРУКЕ ПЕНЗИОНЕРИМА Ево којом динамиком ће се одвијата подела пакета солидарности

Подела пакета солидарности за пензионере лошијег имовног стања почиње данас.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Подела ће се одвијати сукцесивно онима који су остварили право на солидарну помоћ.

Све информације о подели пакета пензионери могу добити у удружењима ће на локалном нивоу.

Како је саопштено, ове године пакете ће добити око 55.000 корисника, што је око 15.000 више у односу на претходну годину.Коначне ранг листе су објављене 17. маја на огласним таблама удружења и одбора корисника пензија и филијала Фонда ПИО.

За пакете солидарне помоћи најугроженијим корисницима пензија средства обезбеђује Фонд ПИО.

Основни критеријум за доделу пакета за ову годину био је висина пензије до 24.987,67 динара, а приликом утврђивања ранг-листе за доделу солидарне помоћи, предност су имали самохрани корисници или корисници у вишечланом домаћинству коме је једини извор прихода пензија (која не прелази најнижи износ пензије), а приоритет су имали и корисници пензија старији по годинама живота.

За овај вид друштвеног стандарда Фонд ПИО је ове године издвојио средства у висини од 111 милиона динара, док је прошле године за ове намене утрошен 51 милион динара.

Изменама Правилника о друштвеном стандарду корисника пензија из марта ове године предвиђено је да се солидарна помоћ додељује корисницима пензија у виду једнообразних, стандардизованих пакета.

У пакетима се налази со, килограм, шећер кристал килограм, брашно Т500 килограм (два комада), уље сунцокрет (литар), пиринач 400 грама, тестенина пужићи 400 грама, супа кокошија 65 грама, туњевина комади у сунцокретовом уљу 160 грама, сапун, зубна паста, детерџент, 3 килограма.

penzionisani.rs

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept