Početna » ДАНАС ПОЧИЊЕ ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА УПИС У 1. РАЗРЕД

ДАНАС ПОЧИЊЕ ЕЛЕКТРОНСКО ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА УПИС У 1. РАЗРЕД

Родитељи или други законски заступници који су грађани Републике Србије и ове године покретањем услуге еЗаказивање на Порталу еУправа имају могућност да електронским путем закажу термин за упис и тестирање детета у први разред основне школе којој територијално припадају, сопштила је Канцеларија за информационе технологије.
Заказивање термина за тестирање почиње данас, док су термини за тестирање расположиви у периоду од 1. априла до 31. маја и њих креирају овлашћена лица у основној школи.

Приликом доласка на заказани термин ради тестирања и уписа детета није потребно да родитељи прилажу било каква документа, јер ће их школа прибавити електронски по службеној дужности.

Како је наведено у саопштењу, кад родитељ покрене услугу, која је доступна, како на српском, тако и на језицима националних мањина, потребно је да одабере школу којој дете територијално припада, понуђени термин у школи, попуни основни сет података и кликне на дугме Поднеси.

Подаци која ће школа прибавити електронски по службеној дужности су: извод из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту, уверење о завршеном припремном предшколском програму, потврда о обављеном лекарском прегледу.
Уколико је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи потребно је лично донети лекарско уверење.

У саопштењу је наведено и упутство за родитеље како да упишу дете у школу електронски. Ако нисте, потребно је да будете регистрован корисник, односно да имате креиран налог на Државном порталу за електронску идентификацију еИД.гов.рс.

Након успешне регистрације, потребно је да се пријавите на Портал. Из менија треба одабрати Услуге > Образовање > еЗаказивање термина за упис, где може да се прочита детаљан опис те услуге.

Након покретања услуге еЗаказивање термина за упис треба одабрати опцију Подношење пријаве, затим изабрати школу у којој желите да закажете термин за тестирање ђака и упис и одабрати термин, наведено је у саопштењу.

Родитељима или другим законским заступницима ће током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 08.00 до 15.00 часова бити доступан и контакт центар Министарства просвете на броју телефона 011/73-505-57.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept