Početna » ДАНАС ПОЧИЊЕ ПРИМЕНА СТУДЕНТСКИХ КАРТИЦА: Пријављено 80.000 студената, а ево које све попусте и бенефите добијају

ДАНАС ПОЧИЊЕ ПРИМЕНА СТУДЕНТСКИХ КАРТИЦА: Пријављено 80.000 студената, а ево које све попусте и бенефите добијају

ДАНАС почиње примена бесплатних и платних студентских картица. Према последњим информацијама за њих се пријавило 80.000 студената, а преузето је око 6.000 картица.

– Од 40.000 студената који су се пријавили у првој недељи, сви су добили обавештења да могу да преузму своје студентске картице у одабраној експозитури коју су приликом регистрације навели на порталу Управе за трезор. Од тога је преко 6.000 картица преузето на шалтерима наших експозитура, а око 200 студената је преузело своје картице на територији КиМ – рекла је директорка Сектора за платне картице и дигитално банкарство у Поштанској штедионици Јелена Секуловић.Према њеним речима, студенти са личном картом долазе у одабрану експозитуру банке и на лицу отварају рачун и добијају картицу, а процедура није дуга и траје од 10 до 15 минута.

– Уз рачун који банка отвара додељује и картицу. То је нова студентска картица, Дина кард и Унион Паy. Бесплатно је и вођење рачуна и услуге електронског и дигиталног банкарства. Укупно је 220 експозитура. На самом порталу када се студент региструје, он из падајућег менија бира експозитуру која му је најближа, рекла је Секуловић.

Студенти ће имати попусте у теретанама, биоскопима, књижарама, туристичким агенцијама…

Помоћник министра просвете за виосоко образовање Александар Јовић исказао је задовољство јер су студенти препознали значај овог пројекта Министарства финансија, Министарства просвете, који се заједно спроводи са Банком Поштанском штедионицом.

– То може да се види по броју пријављених. Преко 80.000 студената пријавило се за бесплатну студентску платну картицу. За сада је потписано 45 уговора са компанијама које су различитих области. Ту имамо апотеке, теретане, биоскопе, Србијавоз, Ер Србија, Дунав осигурање, књижаре, издавачи, наравно и трговинске ланце, туристичке агенције које се највише баве путовањима младих – рекао је Јовић.

Све је спремно да студенти који су преузели своје картице сутра могу да остварују попусте, рекао је Јовић.

– Пријава се врши преко портала Управе за трезор и нису временски ограничене, а сутра пуштамо Портал где ће бити обједињени сви попусти на једном месту – рекао је Јовић.

 

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept