ДАНАС СЕ ЗАВРШАВА ПРВИ ДЕО ЗИМСКОГ РАСПУСТА

Први део зимског распуста за ученике основних и средњих школа у централној Србији завршава се данас, док ће други део распуста бити од 1. до 9. фебруара.

Прво полугодиште се завршава 31. јануара, а друго почиње 12. фебруара. Многи родитељи негодују јер се ове године крај распуста није „поклопио“ са завршетком празновања и нерадним данима за запослене. Други дан Божића уобичајен је радни дан за родитеље, а за децу још траје распуст, па ће многа морати да буду сама код куће.

Осим што су се дани незгодно „наместили“ за распуст, слично је и за прославу школске славе Светог Саве. Савиндан је ове године у суботу, а у школама се празнује радно, уз приредбу, па ће ђаци тог дана бити у школи.

Ученици и наставници опет ће се одмарати 15. и 16. фебруара, када се прославља Дан државности Републике Србије. Државни празник обележава се у целој Србији, док је распоред осталих слободних дана у школама нешто другачији у Војводини, у односу на остатак Србије. Због Божића по грегоријанском календару, ученици у Војводини распустили су се још 25. децембра. Њихов зимски распуст није подељен у два дела, па се у клупе враћају дан касније у односу на остатак Србије – у среду, 10. јануара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/danas-se-zavrsava-prvi-deo-zimskog-raspusta/