Početna » ДАНАС СЛАВИМО ПРЕНОШЕЊЕ МОШТИЈУ СВЕТОГ КИРА И ЈОВАНА! Ово је молитва коју верници треба да изговоре за здравље

ДАНАС СЛАВИМО ПРЕНОШЕЊЕ МОШТИЈУ СВЕТОГ КИРА И ЈОВАНА! Ово је молитва коју верници треба да изговоре за здравље

Српска православна црква и верници данас обележавају дан посвећен Светом Киру и Јовану, хришћанским светитељима које памтимо као чудотворце, тачније дан кад су њихове мошти пренете у Манутин.

Ови свети мученици празнују се 13. фебруара, а 11. јула празнује се пренос њихових моштију из Канопоса у Манутин и многобројна чудеса, која су се догодила од њихових моштију. Свети Кирил, патријарх александријски, молио се Богу, да уништи идолско нечестије у месту Манутину, где је био идолски храм и где је владала сила демонска. Тада се јави патријарху анђео Божји и рече му, да ће Манутин бити очишћен од нечистија, ако он пренесе на то место мошти светих Кира и Јована.Патријарх то одмах и учини: пренесе часне мошти мученика у Манутин и сагради тамо цркву у име светих Кира и Јована. Од моштију ових мученика излечио се Амоније, син александријског градоначелника Јулијана; неки Теодор од сепила; Исидор од Мајума излијечи се од труљења црне џигерице; жена Теодора од отрованости; неки Евгеније од водене болести, као и многи други од других болести и мука. Све се ово догодило 412. године.

Молитва за здравље
“Као необориву стену даровао си нам чудеса Твојих светих мученика, Христе Боже. Њиховим молитвама саборе безбожника разори, скиптре царства оснажи, као Једини Благ и Човекољубив”.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept