ДАНАС ТРОПСКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ, УПАЉЕН НАРАНЏАСТИ МЕТЕОАЛАРМ

После нестабилног времена праћеног пљусковима, грмљавином и градом, данас и сутра очекују нас тропске врућине са температуром и до 36 степени Целзијуса.

Услед високих температурних вредности, укључен је наранџасти метеоаларм за готово целу Србију, осим за Војводину, где је на снази жути метеоаларм.

Подсетимо, наранџасти метеоаларм значи да су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу да проузрокују материјалну штету и да буду опасне по људе и животиње. Како се наводи на сајту Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), температуре до или изнад 35 степени знак су за веома опасну временску ситуацију, нарочито када траје неколико узастопних дана.

– Угрожени су хронични болесници, лица под терапијом, медицинском контролом и метеоропате. Угрожене су и животиње. Веома су повољни временски услови за појаву шумских или других пожара. Неповољни су услови за снабдевање електричном енергијом и могући су проблеми у саобраћају – наводе из РХМЗ.

И сутра ће бити претежно сунчано и веома топло. Најнижа температура кретаће се од 16 до 22 степена, а највиша од 32 до 36 због чега ће нараџасти метеоларм и даље бити на снази.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/danas-tropske-temperature-upaljen-narandzasti-meteoalarm/