ДАНАС У ПАЛАНЦИ ДО 38 СТЕПЕНИ-ЦРВЕНИ МЕТЕО АЛАРМ НА СНАЗИ

Данас ће бити најтоплије у овом врелом таласу. Зато је упаљен и црвени метео-аларм, највиши степен упозорења на екстремно време.Данас ће бити ведро, крајем дана почеће да дува кошава и само делимично смањити утисак врелине.

Јутарња температура од 15 до 23, највиша дневна до 38 степени.

У Паланци поново тропска ноћ, температра неће пасти испод 23 степена. Највиша дневна 38 степени уз поподневну кошаву. У Паланци је у 12 часова измерено 35 степени.

Републички хидрометеоролошки завод издао је црвени метео-аларм за Срем, Банат, Бачку, Београд, Западну Србију, Шумадију и Поморавље. То значи да је време врло опасно.

Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитетаа да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби, наводи се на сајту РХМЗ-а.

НАРЕДНИХ ДАНА: У ноћи четвртак на петак врло топло, тропска ноћ у већини градова. У петак сунчано и врућина уз пар степени нижу максималну температуру у односу на четвртак. За викенд мало мања врућина, али максималне дневне температуре и даље изнад 30 степени.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/danas-u-palanci-do-38-stepeni-crveni-meteo-alarm-na-snazi/