ДАНАС ЗВАНИЧНО ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ПОГОНА „НАШ МЕД“ У РАЧИ

Након полагања камена темељца 25. јуна, и након окончања свих неопходних процедура, данас ја Стручни надзор званично увео Извођача радова у посао, и започети су први радови.
Динамички план извођења радова важи од данас, и од данас почиње да тече рок за завршетак радова од 150 дана. Отворен је грађевински дневник и инспекцијска књига.
Од радова је урађено премеравање плаца, маркирање нулте коте, уклањање хумуса на месту градње Погона и одношење земље.
Нека нам је са срећом! Молимо пчеларе да још једном добро размисле да ли им је Погон потребан или не, те ако сматрају да јесте, то и пропрате подршком од бар 120 динара по кошници, како бисмо Погон завршили у планираном року. Детаље о начину давања помоћи за градњу прочитајте ОВДЕ.
Иначе, након градње Погона, следи опремање неопходном опремом, набавка возила за превоз меда, увођење ХАЦЦП-а, увођење свих потребних радних процедура, добијање потребних дозвола за рад и обезбеђење друге неопходне документације, као и пробни рад. Реално је очекивати да Погон проради крајем наредне године, и то ако средства за градњу у потпуности обезбедимо у наредних пар месеци! Сматрамо да смо довољно година и деценија пропустили, те да је време да се тргнемо и помогнемо градњу сопственог Погона који ће нам обезбедити реалне тржишне цене меда.

СПОС

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/danas-zvanicno-pocela-izgradnja-pogona-nas-med-u-raci/