Početna » ДАНАС ЗВАНИЧНО ПОЧИЊЕ РАСПУСТ! Свим родитељима уручен УПИТНИK, ево о чему морају да се ИЗЈАСНЕ!

ДАНАС ЗВАНИЧНО ПОЧИЊЕ РАСПУСТ! Свим родитељима уручен УПИТНИK, ево о чему морају да се ИЗЈАСНЕ!

Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић изјавио је да ће ђаци имати прилику да до 20. јуна поправе оцене

од Паланка данас
0 Коментар

Данас почиње распуст и за основце и за средњошколце. Због трагедија које су потресле друштво, Влада је одлучила да се школска година заврши две недеље раније.

Врата школа остају отворена до 20. јуна за оне који би да поправе оцене, али и за ученике на допунској настави, у слободним активностима и продуженом боравку.Родитељи су добили упитнике да се изјасне да ли ће њихова деца учестовати у активностима, јавља РТС.

Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић изјавио је да постоји законско упориште да се школска година заврши две недеље раније, као и да ће ђаци имати прилику да до 20. јуна поправе оцене.

„Деведесет пет одсто научно-наставног програма је реализовано. Постоји одступање од пет одсто које је у закону дозвољено“, објашњава Милићевић. Милићевић је навео да није реч о исхитреној одлуци, да се оцене закључују 6. јуна, али да наставници предлажу закључавање оцена, а са тим упознају родитеље и ученике.

„Остављају на располагању и ученицима да размисле ли ће до 20. јуна, кроз одређени модалитет, ђак желети да покуша да поправи оцене, рекао је Милићевић у емисији Око.

Влада Србије је због трагедија које су дубоко погодиле читаво друштво донела одлуку да се школска година заврши 6. јуна у свим основним и средњим школама у Србији.

„У овом тренутку, важније је него икада, да се усредсредимо на оно што је најбоље за нашу децу, јер она заслужују нашу потпуну подршку, љубав и бригу“, истакнуто је у саопштењу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept