ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ 3.-8. СЕПТЕМБРА, ПРОГРАМ У ПАЛАНЦИ 4. СЕПТЕМБРА

Представништво Републике Српске у Србији и ове године организује манифестацију Дани Републике Српске у Србији у жељи да грађанима Србије представи културу, уметност, науку, просвету и привреду Републике Српске.

Како се наводи у саопштењу, кроз све те области и са учесницима из свих крајева Републике Српске ова манифестација ће од 3. до 8. септембра имати у Србији 25 програма у 19 градова са 35 извођења.

Свечано отварање манифестације биће у Београду, у Комбанк дворани 3. септембра у 20 сати. Манифестацију ће, као и досадашњих пет, отворити председник Републике Српске Милорад Додик.

Смедеревска Паланка је такође укључена у ову манифестацију па ће тако у уторак 4. септембра од 21 час, у Градском позоришту бити изведена позоришна представа „Слуге“ позоришта из Требиња, Жана Женеа у режији Жељка Милошевића, улаз на представу је слободан. Овом приликом биће покренута и иницијатива да се градови Требиње и Смедеревска Паланка побратиме.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/dani-srpske-u-srbiji-3-8-septembra-program-u-palanci-4-septembra/