Početna » ДАРКО ДИМИТРИЈЕВИЋ НА ПРЕДСТАВЉАЊУ РЕЗУЛТАТА ПРОЈЕКТА „ПРЕМОШЋАВАЊЕ ДИГИТАЛНОГ ЈАЗА У СРБИЈИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈУ ДЕЦУ“

ДАРКО ДИМИТРИЈЕВИЋ НА ПРЕДСТАВЉАЊУ РЕЗУЛТАТА ПРОЈЕКТА „ПРЕМОШЋАВАЊЕ ДИГИТАЛНОГ ЈАЗА У СРБИЈИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈУ ДЕЦУ“

У оквиру пројекта „Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженију децу“, који је реализован од новембра 2020. до септембра 2023. године, изабрано је 30 школа из 28 локалних самоуправа, а међу њима и ОШ “Олга Милошевић” из Смедеревске Паланке. Пројекат су реализовали Министарство просвете, науке и технолошког развоја (Министарство просвете, науке и технолошког развоја) и УНИЦЕФ (UNICEF) уз финансијску подршку Европске уније.
Велику част да представи резултате пројекта имао је директор ОШ „Олга Милошевић”, Дарко Димитријевић. Неке од тема о којима је говорио су кључни приоритети у дигитализацији образовања, бенефити реализованог пројекта, рад библиотеке дигиталних технологија, рад Клуба за учење, значају Летње школе, развијању и унапређивању дигиталних компетенција ученика и наставника, као и о плановима за наредни период и одрживости реализованог пројекта.
У оквиру пројекта пружана је и психосоцијална подршка – стручни сарадници су након обуке, како на школском, тако и на локалном нивоу у 10 општина, у бројне превентивне, промотивне и интервентне активности укључили више од 17.000 ученика. Уз то, Национална мрежа психолога и педагога, као саставни део пројекта, организовала је велики број вебинара у циљу подршке школама и локалним мрежама стручних сарадника.
Поносни што смо изабрани да будемо међу 30 школа које су део овог важног пројекта. Опрема коју смо добили уз подизање дигиталних компетенција ученика и наставника су значајно унапредили рад школе, a ученици имају прилику да раде на модерним таблетима. Ово је значајна подршка за нас да подигнемо капацитете и убрзамо модернизацију наше образовне установе.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept