ДЕО УЧЕНИКА ОД ПОНЕДЕЉКА ПРЕЛАЗИ НА ОНЛАЈН НАСТАВУ, ВРТИЋИ РАДЕ И ДАЉЕ

Све средње школе и виши разреди основних школа, од петог до осмог разреда, прећи ће на онлајн наставу од понедељка, 30. новембра, до 21. децембра, односно до почетка зимског распуста који одлуком Кризног штаба данас померен, одлучио је данас Кризни штаб за борбу против ковида 19.

Осим тога, одлучено је и да зимски распуст на територији читаве Републике Србије буде померен и да траје од 21. децембра до 18. јануара.

Процедура је таква да је следећи корак да ове одлуке Кризног штаба усвоји Влада Србије чиме би оне могле да ступе на снагу.

Што се млађих разреда основних школа тиче, за њих иначе нису биле планиране никаве промене, односно остаје све као и до сада.

Вртићи нормално настављају рад.

Подсетимо, у Србији је Изузетно неповољна епидемиолошка ситуација, имамо огроман број заражених и све већи број умрлих из дана у дан. Све то је довело до тога да Кризни штаб одлучи да изнова преиспита мере којима би опасни вирус могао да се заустави.

Он каже да је процена да ће овај талас да се смири негде до Нове године.

– Са доласком вакцине имаћемо много бољу ситуацију – казао је и додао да је колективни имунитет и преко 20 посто према истраживањима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/deo-ucenika-od-ponedeljka-prelazi-na-onlajn-nastavu-vrtici-rade-i-dalje/