ДЕТАЉИ СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА У СМЕДЕРЕВУ

Жртва злочина Милан. Фото Фејсбук

Тело Милана Филиповића (52) из Куршумлије, чији је нестанак пријављен пре више од две седмице, пронађено је у каналу са отпадним водама крај Смедерева. Због сумње да су починили језив злочин ухапшени су ванбрачни партнери Родољуб П. (43) и Санела П. (26) из овог града.

Злочин се догодио највероватније 22. децембра прошле године, а засад се о детаљима ове морбидне приче која је запрепастила Србију зна једино на основу онога што је истражним органима испричала Санела П. Она се заједно са својим невенчаним супругом терети за тешко убиство. Како нам је потврђено у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву, она тврди да се са жртвом Миланом Филиповићем дописивала преко друштевних мрежа. Наводно, разговарали су о послу у иностранству јер је Филиповић на привременом раду у Швајцарској, где има и кафану.

– Санела и њен невенчани супруг Родољуб су позвали Филиповића у госте када буде дошао у Србију – рекао нам је извор близак истрази. – Филиповић је код њих стигао изјутра, 22. децембра, како су се раније наводно договорили. Гнусно убиство догодило се у дворишту породичне куће осумњичених у Улици Николе Тесле у Смедереву, а Санела тврди да је Милана усмртио Родољуб и то ударцима лопатом по глави. Потом је његово тело унео у кућу. Леш је у наредна три дана раскомадао.

Жена још тврди да је, због страха, кућу напустила истог дана, и наводно је неколико ноћи спавала у хотелу.

– Након три дана вратила се код Родољуба – каже наш извор из истраге. – Тело је тада и даље било у кући, замотано у тепих.

Супружници су потом изнајмили аутомобил преко рентакара, како би леш превезли и бацили у канал Црвене воде. Он се налази у селу Радинац и у њега се уливају отпадне воде из Железаре Смедерево.

Према овој верзији, тело је у канал бачено највероватније 26. или 27. децембра.

– Најпре је пронађен труп, а екстремитети су откривени у среду ујутру. Остаци су послати на обдукцију и ДНК анализу којом је утврђено да је жртва Милан Филиповић из Куршумлије – рекла нам је портпаролка Вишег јавног тужилаштва Оливера Милојевић. – Жена је делимично признала злочин, док Родољуб П. негира читаву причу. Обома је одређен притвор.

Да ли је, међутим, Санелина верзија приче истинита, утврдиће истрага. Иначе, Милану Филиповићу се сваки траг изгубио 22. децембра. Пријатељи и породица покренули су потрагу, а његова фотографија објављена је на свим друштвеним мрежама и на званичном сајту „Нестали Србија“.

– Последњи пут је виђен у Смедереву, где је дошао на позив жене која се јавила за посао конобарице у иностранству – објављено је тада на интернету.

ОПЉАЧКАН ПОСЛЕ СМРТИ?

НЕСРЕЋНИ човек је наводно опљачкан после смрти, због чега се брачни пар терети за кривично дело тешко убиство из користољубља. Документи из његовог комбија марке „фолксваген“ прокупачких регистарских ознака нађени су шест дана након нестанка поред пута. Возило са кључем у брави полиција је пронашла у Пожаревцу.

Ј.Илић Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/detalji-stravicnog-zlocina-u-smederevu/