Početna » ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА РХМЗ ЗА ФЕБРУАР-ТЕМПЕРАТУРЕ ИЗНАД ПРОСЕКА

ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА РХМЗ ЗА ФЕБРУАР-ТЕМПЕРАТУРЕ ИЗНАД ПРОСЕКА

Објављена је прогноза за цео фебруар на сајту РХМЗ-а.

од Паланка данас
0 Коментар

С обзиром на то да су 2022. године температуре биле изнад просека, сви се питају како ће изгледати фебруар 2023. и да ли да очекујемо да Србија буде у „канџама ледених дана“ или ће ипак бити топлије него што очекујемо.

Kако је објавио РХМЗ средња минимална температура ваздуха у фебруару имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око 1.5 степени у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини предвиђа се вредност фебруарске средње минималне температуре ваздуха око 2.3º степена. Средња максимална температура ваздуха у фебруару биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 1.8 степени у односу на вишегодишњи просек.

У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током фебруара биће око 9.4 степени. Месечна сума падавина током фебруара биће у границама вишегодишњег просека са вредностима у просеку за око 9 мм нижим у односу на вишегодишњи просек. У Београду и широј околини фебруарска сума падавина износиће око 37 мм.

Такође у фебруару Београду нећемо имати оних жестоких минуса и ледених дана, нити много снежних дана.

Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept