ДИПЛОМА „МИЛАН ВРАШТАНОВИЋ“ ЗАСЛУЖНИМ ПЧЕЛАРИМА

Извршни одбор ПД „Јасеница“ установио је награду у виду Дипломе „Милан Враштановић“ која ће бити додељивана заслужним пчеларима – члановима ПД „Јасеница“ у Смедеревској Паланци.

Диплома „Милан Враштановић“ ће се додељивати једном годишње, на редовној годишњој скупштини ПД „Јасеница“, када се додељују и признања Савеза пчеларских организација Србије.

Диплома „Милан Враштановић“ ће због доприноса развоју, афирмацији и рационализацији пчеларства као значајне привредне гране, бити додељивана једном пчелару на годишњем нивоу, односно једном члану ПД „Јасеница“.

Диплома „Милан Враштановић“ ће бити додељивана пчелару члану ПД „Јасеница“ на предлог Kомисије за признања ПД „Јасеница“.

МИЛАН ВРАШТАНОВИЋ

Милан Враштановић је био познати паланачки пчелар, пчеларски писац и члан редакције часописа Пчелар. Рођен је 1936. године, а преминуо 2011. године у Смедеревској Паланци.

Милан је један од заслужних пчелара, који је својим радом допринео развоју и ширењу пчеларске праксе у Србији. Својим активностима у Пчеларском друштву „Јасеница“, а затим у Савезу пчеларских организација Србије, у радакцији часописа „Пчелар“, несебично је давао све од себе за развој и афирмацију пчеларства.

Издао је неколико књига и написао више чланака о практичном пчеларству.

У његову част, установљена је Диплома „Милан Враштановић“.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/diploma-milan-vrastanovic-zasluznim-pcelarima/