ДИРЕКТОР ПАЛАНАЧКОГ ИНСТИТУТА ЗА ПОВРТАРСТВО НА САСТАНКУ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Прошле недеље у просторијама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Црне Горе, др Алмир Муховић, директор Института за повртарство из Смедеревске Паланке, одржао је састанак са државним секретаром Министарства пољопривреде, шумарства и водопривредемр Небојшом Величковићем и генералним директором Директората за пољопривреду мр Мирославом Цимбаљевићем  где су постављени модели за остваривање  будуће сарадње.

Господин Муховић је упознао колеге са организацијом и делатностима Института и изразио интересовање за развој пољопривредног сектора у Црној Гори. Говорећи о могућностима пројекта у Црној Гори, директор Института је предочио моделе за успостављање кооперантских односа.

Представници Министарства су исказали интересовање за пројекте Института и истакли спремност да се кроз саветодавне службе и Агробуџетске мере да допринос у циљу успостављања сарадње и унапређења семенарске и повртарске производње.

Саговорници су се сагласили да постоји велики простор за унапређење односа, те да ће у наредном периоду интезивирати сарадњу и организовати посете како би се кроз размену знања и искустава дошло до резултата од обостраног интереса.

Фото: гов.ме

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/direktor-palanackog-instituta-za-povrtarstvo-na-sastanku-sa-predstavnicima-ministarstva-poljoprivrede-crne-gore/