Početna » ДИРЕКТОР ПАЛАНАЧКОГ МУЗЕЈА СТЕВАН МАРТИНОВИЋ ОТВОРИО ИЗЛОЖБУ ФОТОГРАФИЈА У ДОМУ ВОЈСКЕ У БЕОГРАДУ

ДИРЕКТОР ПАЛАНАЧКОГ МУЗЕЈА СТЕВАН МАРТИНОВИЋ ОТВОРИО ИЗЛОЖБУ ФОТОГРАФИЈА У ДОМУ ВОЈСКЕ У БЕОГРАДУ

У Малој галерији Дома Војске у Београду представљена је изложба фотографија Рајка Каришића „Погледи испод облака: кад природа слика”, а поставка траје до 18. марта 2023. године.

од Паланка данас
0 Коментар

На отварању су говорили виши кустос Јелена Кнежевић, начелник Галерије Дома Војске Србије, Стеван Мартиновић, директор Народног музеја у Смедеревској Паланци, који је изложбу отворио, и аутор.О аутору је говорио и Стеван Мартиновић, директора Народног музеја у Смедеревској Паланци, са којим Медија центар „Одбрана” има вишегодишњу сарадњу. Он је рекао да се први пуст сусрео са Рајком Каришићем и серијом његовом фотографија у Галерији савремене уметности Народног музеја у Смедеревској Паланци, јануара 2022. године. Према његовим речима  Каришић  није „само” уметнички фотограф, већ је и „колекционар” – страствени тражитељ идеалне композиције, који, када читав рад приведе крају, оформи своју малу збирку (најбољих) фотографија. – Можда је и добро ту страст за стварањем, тачније ко­лекционирањем, не мерити, јер нисам сигуран како би све те силне фолдере и фајлове у Рајковом компју­теру могли превести у бројке а да не постанемо љубоморни на величину и раскошност његове приватне колекције.

Рајко Каришић је такође познат по доброчинству. Током педесет година непрекидног бављења фотографијом донирао је више од 800 опремљених фотографија манастирима Хиландар, Студеница, Бођани, Велика Ремета, 50 фотографија као Легат Народном музеју у Смедеревској Паланци, Легат од 30 опремљених фотографија манастира Хиландара Матици српској у Новом Саду.

Извор Медија центар одбранаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept