ЂАЦИ ЈОШ ДАНАС У ШКОЛИ ПА НА РАСПУСТУ ДО 18. ФЕБРУАРА А ЗБОГ ГРИПА МОЖДА И ДУЖЕ

Ђаци у Србији још данас ће бити у клупама, а онда их од суботе, 1. фебруара, очекује други део зимског распуста.

Предах од школских обавеза са великим нестрпљењем очекују ученици, основци и средњошколци, наставници, али и лекари пошто су због грипа и респираторних инфекција већ недељама препуне амбуланте широм Србије, а највећи број оболелих је баш узраста од пет до 19 година.

Колико је ситуација озбиљна, најбоље сведочи податак да је министар просвете Младен Шарчевић рекао да се већ размишља о могућем продужетку распуста који још није ни почео.

Да ли ће бити продужен распуст, зависи од временске прогнозе, јер када температура падне вирус грипа се брже шири. Пратићемо како се то развија, па ћемо 12. или 13. фебруара донети одлуку да ли ће распуст бити продужен као прошле године – наводе из Министарства просвете за „Блиц“.

Други део зимског распуста који почиње 1. фебруара, регуларно би требало да траје до уторка 18. наредног месеца, када би ђаци, после Сретења, требало да се врате у ђачке клупе.

Наравно, уколико грип настави да се шири међу ђацима, остаје да се види шта ће бити са ученицима у Војводини који су 15. јануара већ завршили зимски распуст и неће имати предах све до пролећа, односно пролећног распуста од 11. до 20. априла.

Подсећамо, прошле године је због грипа продужен зимски распуст.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/djaci-jos-danas-u-skoli-pa-na-raspustu-do-18-februara-a-zbog-gripa-mozda-i-duze/