ЂАЦИМА ЋЕ ПОМАГАТИ 2000 АПСОЛВЕНАТА УЧИТЕЉСКИХ ФАКУЛТЕТА

Између 1.000 и 2.000 студената завршних година учитељских факултета укључиће се од 1. септембра у процес наставе, како би, према речима декана Учитељског факултета Данимира Мандића, помагали учитељима и ђацима да остваре што боље резултате у реализацији наставног прогама.

Мандић додаје да ће систем уједно растеретити родитеље који су уз учитеље са децом морали највише да раде.

„Студенти завршних и мастер студија имају довољно компетенција и могу да помажу деци и учитељима да реализују садржаје на што бољи начин, да имају што више интеракције а ђаци што више смислених задатака који ће им развијати креативност“, рекао је Мандић за Танјуг поводом најаве министра просвете да ће волонтери бити задужени за израду домаћих задатака и предмете вештина.

Да ли ће ваша деца од 1. септембра у клупе или ћете изабрати онлајн школу?

Мандић је подсетио да у метод волонтирања постоји од почетка ванредног стања на иницијативу Министарства, али да ће сада бити и системски заснован.

Сви учитељски факултети ће, како каже, позвати студенте завршних година да се пријаве школским управама. Тако ће се, додаје, направити база волонтера који ће знањем, трудом и компетенцијама помоћи деци да преброде и кризу услед пандемије корона вируса, рекао је он.

Према његовим речима, добра страна волонтерског рада је да ће будућим учитељима део ангажовања бити признат, што ће стећи искуства и имати предност запошљавања у институцијама у којима су већ волонтирали.

Студентима – апсолветнима и онима на мастер студијама, биће то велика припрема за улазак у школу, рекао је Мандић и додао да су они до сада помагали ђацима на решавању задатака и на разумевању садржаја.

Њихова улога сада ће бити важна и за нови предмет дигитални свет, рекао је декан и додао да ће помоћ бити од великог значаја јер је тешко да један учитељ којима и 30 ђака свакоме од њих посвети довољну пажњу.

Подсетио је да се учитељи школују и у Суботици, Сомобру, Вршцу, Ужицу, Врању, Лепосавићу, Новом Пазару, Јагодини и додао да их на завршној години и мастер програму има између 3.000 и 4.000.

Танјуг

Image by klimkin from Pixabay

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/djacima-ce-pomagati-2000-apsolvenata-uciteljskih-fakulteta/