Početna » ЂАЧКЕ ЕКСКУРЗИЈЕ ПРЕСКУПЕ. Луксуз који је све теже приуштити деци!

ЂАЧКЕ ЕКСКУРЗИЈЕ ПРЕСКУПЕ. Луксуз који је све теже приуштити деци!

Посета Авали и Космају уз оброк за једну београдску школу ове године коштаће ни мање ни више него 5.660 динара, али овај пример папреног једнодневног излета у комшилук није усамљен.

од Паланка данас
0 Коментар

Новосадски вртић добио је две сличне понуде: за салаш у Темерину 5.800, а Фрушку гору 6.000 динара, док ће прваци из Старог Жедника код Суботице, с повратком кући већ око 13 сати, платити 3.400 за посету ергели Келебија.Међу „непристојним” понудама агенција с почетка другог полугодишта јесу и три дана у Гостиљу на обронцима Златибора за око 20.000, дводневна екскурзија из Чачка до Смедерева с обиласком Виминацијума, Сребрног језера, тврђаве Голубац, Доњег Милановца, Кладова и Зајечара, која кошта 14.600 динара, па и тродневни боравак у Крупњу за 30.000. Мале матуранте из сеоске школе у околини Смедерева два ноћења на Златибору (полупансион) коштаће 13.000 динара, а новосадске средњошколце петодневни боравак у Црној Гори 450 евра. Цене варирају од града до града: док обилазак Калемегдана, Зоолошког врта и Авале Шапчане стаје око 4.000 динара, иста тура за новосадску децу износи скоро 7.000. Према речима И. Б., чије дете иде у четврти разред новосадске осмолетке „Светозар Марковић Тоза”, овогодишњу шестодневну школу у природи у Крупњу платили су преко 20.000 динара.

Папрени износи оваквих путовања нису новина и, из родитељског угла гледано, никад нису били разумни у поређењу са приватним аранжманима. Године 2019, када су се међу „победницима” интерно сматрали нишки родитељи који су за једно ноћење у Новом Саду за своје школарце издвојили чак 13.500 динара, директор „Гранд турса” Петар Кнежевић напоменуо је за „Дневник” да једна екскурзија не подразумева само хотелску услугу, већ и превоз, водича, којем се такође плаћа ноћење, здравствено осигурање, улазнице за дестинације, дневнице за наставно особље… „Родитељи ће радо дати новац за приватни час, а када исти наставник крене на екскурзију, дневнице постају проблем”, напоменуо је тада, додавши да је некадашња калкулативна метода била да агенцији припадне око десет одсто зараде, али да је, у тендерској утрци, она у сталном паду.

ДневникPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept