Početna » (ВИДЕО) ЂАЧКИ ПАРЛАМЕНТИ ПАЛАНАЧКИХ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА У ПОСЕТИ СО СМЕД. ПАЛАНКА

(ВИДЕО) ЂАЧКИ ПАРЛАМЕНТИ ПАЛАНАЧКИХ ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА У ПОСЕТИ СО СМЕД. ПАЛАНКА

од Паланка данас
0 Коментар

Ученички парламет данас је посетио Скупштину општине Смедеревске Паланке. Парламентарце основних и средњих школа из наше општине дочекала је и примила председница Скупштине Радмила Радисављевић.

Присутним ученицима обратила се председница СО С.Паланка Радмила Радисављевић која је деци објаснила надлежности, начин функционисања Скупштине, поступак избора делегата- одборника и начин доношења одлука које се у основи тичу свих грађана. Председница је, такође, ученицима представила и остале институције – органе Општине као и њихове надлежности, али и процедуре којима сваки грађанин може да покрене одређене теме или уврсти предлоге за разматрање у Скупштини. Након тога деца су имала прилику да постављају питања, износе сугестије и предлоге у оквиру својих интересовања.
Питања су била у вези са превозом средњошколаца, заштитом животне средине, грејањем… Богдана Јовичића, ученика ОШ „Вук Караџић”, занимало је како ће бити решен проблем паса луталица, док је Новака Милосављевића интересовало када ће бити завршено и отворено спортско игралиште на Колонији.
Пријем ученика је протекао у пријатној атмосфери, а ученици су били задовољни посетом.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept