ДО 15. АВГУСТА РОК ЗА ТРЕЋУ РАТУ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ

Власници непокретне имовине имају још неколико дана за плаћање треће рате пореза – рок је 15. август.

Општинске и градске администрације већ су послале решења, па сви знају које су им обавезе. Они који су уплатом  прве две рате платили више од износа који је требало, платиће мање, а ко је у минусу, треба за ту обавезу да издвоји више новца.

Да ли ће се и наредне године порез на имовину плаћати аконтативно или ће бити промена зависи од најављене измене закона који регулише ту област. По ономе што се зна, Министарство финансија израдило је радну верзију измене Закона о порезу на имовину. По новој верзији, неће више бити аконтативног плаћања на основу решења из претходне године већ ће обвезници сачекати да се решења донесу па ће тек онда плаћати ту обавезу.

Било би добро да се порез на имовину плати на време јер кашњење много кошта пошто се за сваки дан плаћа затезна камата, која је 13 одсто годишње. Тај износ виши је од просечне камате за динарске кредите, која је сада између 10,4 и 10,6 одсто, зависно од банке. Осим што обавеза сваким даном пробијања рока расте, они који касне могу платити и казну, која је до 5.000 динара.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/do-15-avgusta-rok-za-trecu-ratu-poreza-na-imovinu/