Početna » ДО 2027. ГОТОВА БРЗА ПРУГА ДО НИША Метро прва линија до 2028, ради се и пут до Зрењанина

ДО 2027. ГОТОВА БРЗА ПРУГА ДО НИША Метро прва линија до 2028, ради се и пут до Зрењанина

Председник Србије Александар Вучић говори о актуелним економским и привредним темама.

од Паланка данас
0 Коментар

– Ми смо изградили ни из чега потпуно нови клинички центар у Нишу који држи готово комплетно здравство у том региону, клинички центар у Београду, дограђујемо Војводину, креће Kрагујевац и градимо и много општих болница. Изградили смо три ковид болнице за 3-4 месеца – подсетио је Вучић гостујући на Пинку.– Сви знамо да нисте изградили ни један стадион, а нисте изградили ни једну болницу – рекао је он коментаришући наводе опозиције.

Kазао је да се гради и много школа широм Србије, такође се обнављају. Такође је подсетио на повећање плата просветним радницима које ће кумулативно износити 16 одсто.

– Од Земунске гимназије до Беле Паланке. Отварамо у Сјеници најмодернију школу, имаће базен. Улажемо у школе. А зашто стадиони? Зато што немамо стадионе. Зато што људи воле да гледају фудбал – казао је.

Такође је рекао да се ради на спречавању одласка медицинских сестара.

– Одлазио је већи проценат медицинских сестара него лекара. Желимо да их зауставимо да одлазе, да се врате у Србију и радићемо и радимо на томе – изјавио је он.

Обавестио је да ове године имамо 500.000 више запослених људи.

– Овде ће живот бити не много лошији од онога на Западу. Радићемо да вратимо људе. Просећна плата ће прећи 1.000 евра – рекао је Вучић.

Kазао је да се нада да ће се до 2027. завршити брза пруга до Ниша, до 2028. метро и да се ускоро отвара аутопут Рума-Шабац.

– Тиме ће људи лагодније и лакше и брже путовати. Промене су видљиве и покушаћемо до 2027. да завршимо брзу пругу до Ниша. Хоћу да урадимо пут до Зрењанина. Метро нам је прва линија готова до 2028. године. Важно је да за 28 градова ван Београда урадимо стотину фасада, да их направимо лепшим за привлачење туриста – рекао је Вучић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept