Početna » ДО 30. СЕПТЕМБРА ЗАХТЕВИ ЗА СУБВЕНЦИОНИСАНЕ КРЕДИТЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ

ДО 30. СЕПТЕМБРА ЗАХТЕВИ ЗА СУБВЕНЦИОНИСАНЕ КРЕДИТЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ

од Паланка данас
0 Коментар

Министарство пољопривреде објавило је да сви заинтересовани пољопривредници који испуњавају услове до 30. септембра могу да поднесу захтеве код пословних банака за кредите које субвенционише ово министарство.Сваки пољопривредник има право на кредит код своје пословне банке у висини његовог кредитног лимита а држава субвенционише камату.

Право на кредитну подршку имају физичка лица – носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетници и правна лица – земљорадничке задруге с најмање пет чланова, микро и мала правна лица.

Физичко лице као носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства и предузетник може да оствари право на кредитну подршку под условом да је укупан износ кредита до шест милиона динара.

Правно лице право остварује ако је укупан износ кредита до 18 милиона динара.

Ово финансирање намењено је инвестиционим улагањима у нову пољопривредну механизацију и опрему, за набавку животиња, за развој ратарства, воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства, инвестициона улагања у нову пољопривредну механизацију и опрему, као и за набавку хране за животиње, наводи се у саопштењу министарства.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept