ДО БОЖИЋА У МИНУСУ, ОД СРЕДЕ НОВЕ ПАДАВИНЕ

Хладно и облачно време, уз провејавање слабог снега, углавном на северу, западу и југозападу, метеоролози најављују за данас. На подручју западне, југозападне и централне Србије снежни покривач је повећан од 10 до 12 центиметара, а у брдско-планинским пределима и више.

Очекиване температуре за данас су од минус девет степени до највише два у плусу. Сутра ће бити умерено до потпуно облачно и хладно, местимично са снегом уз даље повећање снежног покривача. Више падавина очекује се у току ноћи ка недељи, нарочито у западним, централним и јужним крајевима. Дуваће слаб и умерен западни и југозападни ветар, а температуре ће бити од девет испод нуле до два степена.

Снег ће наставити да пада и у недељу, биће облачно, а снежни покривач ће порасти. Санкање и грудвање моћи ће да се наставе и на Бадњи дан, али на температурама од минус 10 до највиша два степена.

Први дан идуће недеље и Божић протећи ће уз облачно и углавном суво време. На југозападу местимично са снегом, уз постепени престанак падавина. Најнижа температура биће минус 10, а највиша ће бити око нуле. И у уторак се очекује суво и врло хладно време. У већини места биће леден дан са јутарњом температуром од чак минус 13 целзијуса, а ни највиша дневна неће прелазити у плус.

Од среде се очекује ново наоблачење са падавинама.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/do-bozica-u-minusu-od-srede-nove-padavine/