ДО КРАЈА ДАНА КИША И ЗАХЛАЂЕЊЕ

Јаче наоблачење с кишом које се у среду очекује у Србији брзо ће се премештати у току дана са севера ка југу, а локално су могући и краткотрајни пљускови с грмљавином, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод, упозоравајући на кишу која ће се ледити на тлу.

У Паланци ће у среду током преподнева доћи до јачег наоблачења с кишом и локалним пљусковима, а после подне је, уз пад температуре, могућ и краткотрајан снег, а до увече престанак падавина. Температура је јутрос око шест степени, током дана у паду, а увече око нуле.

У Србији се у четвртак очекује разведравање у свим крајевима. Ујутро и пре подне дуваће умерен и јак ветар, који ће после подне бити у слабљењу.

У петак се на северу Србије, а од суботе и у западним крајевима очекује ново наоблачење с кишом, на високим планинама са снегом, док ће се на истоку и југоистоку задржати суво време.

За дане викенда у кошавском подручју дуваће умерен, повремено јак ветар. Максимална температура у већини места од осам до 12 степени.

Почетком наредне седмице облачно и хладније, у нижим пределима са мешовитим падавинама – кишом и снегом, а на планинама са снегом уз повећање висине снежног покривача.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/do-kraja-dana-kisa-i-zahladjenje/