Početna » ДО КРАЈА ГОДИНЕ КОНАЧНА ОДЛУКА О ВОЈНОМ РОКУ

ДО КРАЈА ГОДИНЕ КОНАЧНА ОДЛУКА О ВОЈНОМ РОКУ

од Паланка данас
0 Коментар

Министар одбране Милош Вучевић рекао је да обнова служења војног рока нема никакве везе са проблемом Косова, „али јесте везано за околности које нас окружују, јер морамо да чувамо државу“.„Ми сваке године губимо 60.000 људи из резервног састава, а добијемо 1.500 оних који се добровољно пријаве за служење војног рока и тако већ 13 година“, објаснио је Вучевић.

Наводи да концепт професионалне војске нико не може да издржи, па чак ни Сједињене Државе.

„До краја године ће бити донета коначна одлука да ли се враћа редовно служење војног рока или не. Очекујем позитиван одговор јер осим што ће појачати наше одбрамбене могућности и за здравље нације је корисно да младићи прођу војну обуку“, рекао је Вучевић.

Додао је да ће, ако коначна одлука буде позитивна, Министартсво одбране тражити шест месеци до годину дана да разради план и одради све припремне радње како би регрутација могла да почне.

„Тада ћемо знати и колико ће војни рок трајати, како ће бити спровођена обука, у којим објектима ће војници бити смештени, који регрутни центри обновљени и које медицинске установе ће прегледати младиће“, закључио је Вучевић.

Извор БетаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept