ДО КРАЈА ГОДИНЕ СТИЖЕ ЈОШ 50 ЕВРА ПОМОЋИ ЗА СВЕ ПУНОЛЕТНЕ ГРАЂАНЕ

Сви пунолетни грађани Србије имају право на још по 50 евра (5.878 динара) до краја ове године, на име државне помоћи због пандемије. Први део, односно 30 евра (3.527 динара), стиже на рачуне већ 1. новембра, а остатак у децембру.

Ипак, свих 50 евра добиће само они грађани који су се пријавили за финансијску подршку у априлу ове године, док они који су то пропустили (а пунолетни су или су то у међувремену постали) могу да се пријаве за 20 евра (2.351 динар) који ће грађанима бити исплаћени у децембру.

Наиме, поступак је једноставан и захтева само неколико кликова преко портала Управе за трезор, за оне који се одлуче да се пријаве путем интернета, или један телефонски позив кол центру (број телефона биће објављен пред почетак пријављивања).

Дакле, новина је да се за 20 евра, који ће бити исплаћени у децембру, могу пријавити и сви они који су постали пунолетни након 24. априла 2021. године, али и грађани који су пропустили да се пријаве у априлу.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/do-kraja-godine-stize-jos-50-evra-pomoci-za-sve-punoletne-gradjane/