Početna » ДО СУБОТИЦЕ БРЗОМ ПРУГОМ У ДЕЦЕМБРУ: До Ниша за 100 минута по завршетку радова

ДО СУБОТИЦЕ БРЗОМ ПРУГОМ У ДЕЦЕМБРУ: До Ниша за 100 минута по завршетку радова

Ненад Станисављевић из „Инфраструктуре железница Србије“ најавио је да би брза пруга од Београда до Суботице могла да буде пуштена у саобраћај у децембру.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Када је реч о изградњи брзе пруге од Београда до Ниша, Станисављевић је у разговору за РТС рекао да ће се ова релација прелазити за свега 100 минута, уместо садашњих шест сати.До краја године ће бити завршена брза пруга од Новог Сада до Суботице – то је део пројекта брзе пруге од Београда до Будимпеште. Биће дугачка 108 километара, а укупна уговорена вредност радова је 1,16 милијарди долара.

„Радови на изградњи брзе пруге су све интензивнији, како би се достигао тај рок и била пуштена брза пруга од Новог Сада до Суботице до краја године. Тренутно је у току фаза испитивања контактне мреже на деоници од Новог Сада до Врбаса, на тој деоници је и пуштена струја високог напона од 25.000 волти ради свих испитивања, мерења, свега оно што је у овој фази неопходно. И зато и овим путем упозоравамо и апелујемо да се зони градилишта не прилази„, рекао је Станисављевић за РТС.

Првобитни рок за изградњу пруге Суботице-Нови Сад био је август следеће године, па је уз инсистирање наших људи померен до краја ове године.

То значи да ће се већ до краја 2024. од Новог Сада до Суботице путовати четрдесетак минута, а укупно од Београда до Суботице брзином од 200 километара на сат.

Када је реч о изградњи брзе пруге од Београда до Ниша, Станисављевић истиче да ће се на 50 одсто деонице воз кретати брзином од 200 километара на сат.

„По реду вожње, воз сада од Београда до Ниша путује неких пет и по до шест сати. Том брзином воз не може да буде конкурентан и зато и нема онолико путника колико железница заиста заслужује. Када овај пројекат у наредних неколико година буде завршен, путоваће се сто минута“, истакао је Станисављевић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept