Početna » ДОБРА ВЕСТ: ПАОРИ ЋЕ ТОЧИТИ ЈЕФТИНИЈИ ДИЗЕЛ Ево за колико и од када

ДОБРА ВЕСТ: ПАОРИ ЋЕ ТОЧИТИ ЈЕФТИНИЈИ ДИЗЕЛ Ево за колико и од када

Од следеће године паори ће точити гориво за своју механизацију по цени која ће бити за 50 динара нижа од тржишне.

Тачније, пољопривредници ће од Нове године плаћати дизел гориво јефтиније пошто ће акциза на дизел гориво које се користи за пољопривредне сврхе бити 14,24 динара по литру, наравно, уколико докажу да им гориво треба за обраду њива и остваре право на то – појаснио је за „Дневник„ генерални секретар Удружења нафтних компанија Сребије Томислав Мићовић.   Како је наведено у предлогу Закона о измени Закона о акцизама који је објављен на сајту Парламента, акцизе на моторна горива би требало да се повећају за осам одсто.– Акциза на дизел гориво би од 1. октобра требало да износи 64,24 динара по литру, а од 1. јануара 2024. акциза на дизел гориво које се користи у пољопривредне сврхе биће 14,24 динара по литру, што значи да ће они који купе дизел гориво од 2024. године и остваре то право, моћи након доказивања намене потрошње да остваре рефакцију – поврат од 50 динара по литру. Министарства пољопривреде и финансија ће до тада дефинисати услове и процедуру за коршћење тог права – истакао је Мићовић.

Јефтинији дизел је резултат договора представника пољопривредних удружења и Министарства пољопривреде и финансија од пре неколико месеци.

Захтев за дизелом без акциза, подсећамо, дуго је био на списку пољопривредних удружења, а према достигнутом договору, кажу из Иницијативе за спас пољопривреде Србије, право на то гориво под тим условима требало би да добију сви пољопривредници без обзира на то да ли су ратари, повртари или воћари. Сви би требало да остваре право по стотину литара дизел горива по хектару за све површине уписане у регистар пољопривредних газдинстава – речено је „Дневнику„ у Иницијативи за спас пољопрвреде Србије.

Дневник


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept